Направете си бърз шницел в тесто – толкова вкусен, не е за изпускане

0
2635

Шницел в тесто е една страхотна рецепта, която ще ви допадне гарантирано

Защо не си спретнете нещо различно и апетитно за вечеря, още повече като се прави лесно и не отнема кой знае колко време. Става дума за рецептата шницел в тесто, която е една от любимите ни за вечеря през зимата.

Трябват ни около половин кило кайма, 200 грама пушен колбас по избор, една филия хляб – сух, половин глава лук, 50 грама пушени гърди, черен пипер и сол на вкус.

Така се правят тези наистина чудно вкусни шницели в тесто
Така се правят тези наистина чудно вкусни шницели в тесто

За тестото трябва да имаме 400 грама брашно, едно яйце, половин лъжичка сол, половин лъжичка винен оцет и две лъжици олио.

Първо нарязваме на кубчета пушените гърди и ги запържваме съвсем леко на тигана. Добавяме към тях и ситно нарязания лук, а после и каймата заедно с колбаса, който също сме нарязали. Посоляваме и запържваме леко всичко това.



Когато го свалим от котлона, добре омесваме запържената смес с натрошения хляб, малко черен пипер и жълтъка на яйцето. От посочените за тестото продукти омесваме хубаво тесто и го разточваме на по-дебела правоъгълна кора, която разделяме на две части – равни.

Във всяка част от тестото поставяме по половинка от плънката, а след това загъваме тестото така, че да се получи формата на плик за писма. Отгоре намазваме с олио и поставяме в намазнена предварително тава, преди да го пъхнем да се пече във фурната.

Добре е да приготвим тези шницели в тесто на по-силен огън, някъде около 220 градуса температура и да печем, докато нашите вкусни шницели добият апетитна зачервена коричка.

Сервира се с гарнитура по избор, а чаша червено винце ще им дойде дюшеш. Да ви е много вкусно на всичките!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.