Гадания и предсказания за Бъдни вечер

0
428

Бъдни вечер може да разкрие каква година ви очаква

На Бъдни вечер се правят много точни гадания и се извършват магически действия за плодородие.

Можете да гадаете каква ще е годината за всеки един член от семейството.
В полунощ на Бъдни вечер срещу Коледа по домовете тръгват и коледарите, които наричат къщата и стопаните за здраве, късмет и берекет.

Ако сребърната пара от питата на Бъдни вечер се падне в парчето, което сте отделили за Богородица или къщата, това означава, че годината ще е много добра за всички.

Бъдни вечер може да разкрие каква година ви очаква
Бъдни вечер може да разкрие каква година ви очаква

Момата или момъкът в дома, могат да гадаят на Бъдни вечер дали ще се оженят (омъжат) през идната година. За целта отделят първото залче от питата и го поставят под възглавницата. Момъкът или момата, които сънуват през нощта ще са техните спътници в живота.



Има и друг начин за гадаене на Бъдни вечер, който е от полза за момите и момците. За целта трябва да се измъкнат незабелязано от трапезата и да подслушат разговора на съседите. Първото име, което изрекат те (от срещуположния пол) ще е името на човека, когото ще срещнат и който ще се превърне в техен другар в живота.

Можете да гадаете дали ще сте здрави през годината с листа от бръшлян, които са сложени на масата на Бъдни вечер. След като се навечеряте ги вземете и ги поставете под възглавницата си. Ако на сутринта са свежи, значи ще сте здрави през цялата идна година.

Момите, на които предстои да се женят не месят хляб за Бъдни вечер, тъй като се смята, че ще изнесат плодородието от къщата, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.