Така се прави най-крехкия свински кебап в гювеч – месото се разпада само

0
2449

Свински кебап в гювеч, но по тази супер рецепта – става наистина крехко

Предлагаме ви една рецепта за свински кебап, от която месото само се разпада на вилицата, толкова крехко става. Приготвянето му не е особено сложно и няма да затрудни никоя домакиня.

Запишете си рецептата, защото сме на сто процента сигурни, че много ще ви хареса и дори ще я предложите на гостите си, за да се похвалите с тази вкусотия.

Най-крехкия свински кебап в гювеч
Най-крехкия свински кебап в гювеч

Трябват ни един килограм свинско месо от плешка, четири грави стар лук, около 400 грама гъби – печурки, 400 грама заквасена сметана, една чаша бяло вино, две лъжици соев сос, една чаша олио, една една чаша вода, сол и черен пипер.

Най-напред нарязваме месото на дребни хапки, а лука го нарязваме на полумесеци, но по-едри. После прибавяме соевия сос, виното и заквасената сметана. Слагаме и подправките – солта и пипера.



Разбъркваме добре всичко това и го оставяме да престои за около дванадесет часа, за да се овкуси. Не пропускайте тази част от приготвянето, защото тя е от съществено значение за вкуса. Не, че без нея няма да стане вкусно, но си е баш табиетлийската.

Като мине посоченото време изсипете цялата смес в един глинен гювеч, който да има и капак. Прибавете в него и гъбите, които са нарязани на едри парчета и залейте с водата. Пак объркайте добре, похлупете го и го оставете да се пече във фурната на 220 градуса за около 20 минути.

Когато минат 20-те минути, намалете фурната на 170 градуса и го оставете да се пече още четири часа – добре е да къкри бавно и с мерак. Става един наистина страхотен свински кепаб, който ще ви допадне страшно много – убедени сме в това. А как върви с червено винце… Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.