Празнична тиква за Коледа – приказен десерт, пръстите да си оближеш!

1
353

Какво по-хубаво и полезно от десерт с тиква за коледните празници, този става чуден

Представяме ви един от най-любимите ни десерти с тиква, който става оригинален и много апетитен. Идеален е за празничните дни, когато всяка домакиня се чуди каква кулинарна изненада да спретне на любимите си хора.

Затова не се помайвайте, а си запишете тази рецепта – знаем, че ще я харесате.

Този десерт с тиква става истинска прелест
Този десерт с тиква става истинска прелест

Трябва ни един килограм изчистена и обелена тиква 200 грама кристална захар, едно пакетче нишесте и вода за тиквата. Това са всички необходими продукти.

Първо нарязваме на кубчета тиквата и после я поръсваме добре със захар. Заливаме с водата, който трябва да я покрие. Поставяме тиквата на котлона, за да се свари със захарта. Когато стане готова, я изваждаме от водата с помощта на решетъчна лъжица, за да се отцеди и я поставяме в една тавичка.



В тази вода, в която сме сварили тиквата, слагаме нишестето, което сме разстворили в студена вода преди това. Не е нужно да прецеждате водата преди това, дори и да има останки от тиквата в нея, не пречи. Когато нишестето се свари във водата, заливаме тикмата отгоре с него, за да се покрие хубаво цялата.

Добре е ако я поръсим най-отгоре с орехи – начупени или смляни, за да стане още по-красиво, вкусно, а и много полезно. Ако не ви е достатъчно сладко, когато я ядете, може да си прибавите още захар, но най-добре ще е да бъде с мед.

Ще видите каква страхотна тиква става – за чудо и приказ! Може да посрещнете и гостите си с нея, при това съвсем спокойно. Да ви е супер сладичко на всички и до нови срещи с нашите рецепти!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.