Децата я обожават – апетитна мини пица „10 минути“ (става точно за толкова)

0
300

Бързо, вкусно и много лесно – такава е тази мини пица, която става точно за посоченото време

Хлапетата наистина ги обожават, а и майките им – защото са лесни, бързи и може да се правят наистина по всяко време. И как да бъде иначе, когато става дума за само десет минути?! Ето и рецептата за тази мини пица разкошотия.

Трябват ти четири готови питки – плоски или готово тесто, разточено на четири части, 200 грама моцарела. А за соса е добре да имаме една консерва от нарязани домати – около 200 грама е, две-три скилидки чесън, две лъжици зехтин, една лъжичка малка захар, чесън на прах, лют червен пипер на вкус.

Мини пица за само десет минути, какво по-хубаво от това?!
Мини пица за само десет минути, какво по-хубаво от това?!

Първо вземете една купа и в нея смесете добре всички продукти за соса. Фурната я включете на 200 градуса и пъхнете в нея питките, за да се запекат. Ако са от вече готово тесто ил трябват само пет минути или само ги затоплете за 2-3 минути, ако пък са напълно готови.

След като ги извадите, наредете отгоре им моцарелата, която сте нарязали първо на филийки, а след това отгоре сипете от доматения сос. Върнете обратно във фурната и запечете за още пет минути – така, че моцарелата леко да се разтопи. Когато извадите от фурната, поставете върху мини пиците още малко от доматения сос.



Накрая пъхнете само за две минути, не повече, финално във фурната и сервирайте тези вкусни пици, докато са още топли и уханни. Ще видите колко ще ви харесат, а най-вече колко бързо и елементарно стават. Еле пък малчуганите са луди по тях и може да ги ядат постоянно.

Все пак ще ви напомним, че върху тези пици може да поставяте и много други продукти – това зависи изцяло от вашето желание и вкусовите ви предпочитания. Много да ви е сладко на всички и до следващата ни апетитна рецепта!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.