Празнична вкусотия – шоколадов „мравуняк“ пръстите да си оближеш! (скоростна рецепта)

0
639

Този шоколадов мравуняк звучи странно, но се топи в устата като истинско блаженство

Празниците вече почукаха на вратата и е време да им отворим. И да ги посрещнем с усмивка и, разбира се, много вкусотии на трапезата. Затова ви предлагаме един скоростен десерт, който се казва шоколадов мравуняк.

Името му първо шокира, но след това вкусът направо те възнася в облаците. И е перфектен за почивните дни, защото се прави супер лесно и няма да пречи на останалите ястия, които ще измайсторим за трапезата.

Шоколадов мравуняк - страшен десерт, лесен и вкусен
Шоколадов мравуняк – страшен десерт, лесен и вкусен

Необходими са ни сто грама обикновени бисквити, но смлени, сто грама орехи, също смлени, сто грама шоколад, 125 грама краве масло, 200 грама сусам, четири лъжици натурален мед и четири лъжици бяла захар.

Първоначално в сух тиган запичаме за малко време сусама, а в една отделна тенджера смесваме хубавичко меда, маслото, захарта и шоколада, който преди това сме натрошили на ситно.



Всички тях ги загряваме на средна температура така, че да се получи съвсем единна смес. После към тази вкусна шоколадова смес прибавяме запечения сусам, заедно със смлените вече бисквити и смлените орехи.

Разбъркваме пак много хубаво всичко и с полученото правим едно красиво и апетитно руло. Оставяме го накрая в хладилника, където трябва да престои поне няколко часа, докато се стегне перфектно. Чат-пат го проверяваме и виждаме кога е станало готово.

Не може да не ви кажем, че когато това руло или така нареченият шоколадов мравуняк изстине добре и се повтвърди, от него направо лигите ви могат да потекат. Толкова вкусно става, че е един идеален десерт, който може да поднесете на гостите или на семейството си по празниците.

А сега ви пожелаваме весели, мирни и здрави Коледни празници, и до нови срещи с нови и чудни кулинарни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.