Ритуали на Бъдни вечер за сбъдване на желанията

0
820

Смята се, че тази вечер притежава магическа сила

Бъдни вечер не е само краят на великите коледни пости и очакването на раждането на Божия син, а е вечер изпълнена с много магия, която сбъдва всякакви желания.

Смята се, че на Бъдни вечер небето се отваря и това, което си пожелаете ще се сбъдне.
Несъмнено всички сте наясно, че Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници, посветен на дома, огнището и близките ни, които вече не са сред нас.

Затова според поверието на Бъдни вечер трябва да оставите място между себе си и човекът, седнал до вас, за да има къде да се настани някой от починалите ви близки. Освен това масата не се вдига, след като се нахраните, защото се смята, че на Бъдни вечер починалите ни близки слизат при нас и си вземат нещо от трапезата.

Смята се, че тази вечер притежава магическа сила
Смята се, че тази вечер притежава магическа сила

Ястията на трапезата трябва да са седем или девет. Ако се чудите на коя от двете цифри да се спрете, имайте предвид, че колкото по-отрупана е трапезата ви, толкова по-богата ще е годината.
На трапезата задължително трябва да има жито, ошав, варен фасул, пълнени чушки, туршия, лук, чесън, орехи и вино.Освен това на трапезата на Бъдни вечер се поставя и мед, за да бъде здраво и щастливо цялото семейство.
Намислете си желание и в полунощ, когато се смята, че небето се отваря, го изречете на глас, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.