Междузвездни войни сътвори чудо за много млади актьори! (Виж кои са)

0
303

Междузвездни войни не е само кино феномен

Сагата Междузвездни войни  е гаранция за зрелищност, пълни киносалони, милиони долари приход и летящ старт на много млади актьори. Кийра Найтли е една от тях. Позната ни от „Гордост и предразсъдъци”, „Настина любов” тя привлече общественото внимание с друга своя знакова роля. И тя е на Саба в един от епизодите на сагата „Невидима заплаха”.

В третия епизод на „Междузвездни войни” Кейша Касъл-Хюз игра кралица Апалиану. Във филма „Ездач на кит” тя е едва на тринадесет години. И става най-малката актриса, номинирана за Оскар.

Дийп Рой обича да се „размножава”. Той не е особено познат на широката публика, но в сагата „Междузвездни войни” играе Друпи Макул, тялото на Йода и го виждаме още в няколко роли. Такъв, в различни персонажи той се появява и в друга известна лента, като „Игра на тронове”.

Селия Имри е британска актриса, добре позната на феновете си. Звездата й обаче за първи път изгрява в „Междузвездни войни”. Там я виждаме като един от пилотите на Набу. Тя е първата жена летец, която се появява в зрелищния мега хит. След което следват още около стотина филма и телевизионни сериали с нейно участие. Кариерата й е шеметна, тя играе в „Доктор Кой”, Бриджит Джоунс” и още много други.



Междузвездни войни даде летящ старт за кариерата на много артисти
Междузвездни войни даде летящ старт за кариерата на много артисти

Джоел Едгертън получава звездната си слава именно от „Междузвездни войни”. Австралийският актьор участва във втори и трети епизод на уникалния сериал и то не в епизодична роля. Там той е бащата на Люк Скайуокър. Кино маниаците ще го запомнят и от знаковата му роля на Том Бюканън във „Великия Гетсби”. А „Играчът”, „Старият живот на Тимъти Грийн” са само част от лентите, които добавят зрънца към звездната му слава.

София Копола е успешна наследница на известния си баща Франк Копола. Хубавицата е режисьор на много известни ленти като „Мария Антоанета”, „Изгубени в превода”, „Девственици самоубийци”. Но своето кръщене получава в „Междузвездни войни”. Когато отива на снимачната площадка, за да се види с баща си в първия епизод, Джордж Лукас й слага костюм. И тя има епизодична роля като слуга на Амидала.

„Междузвездни войни” дава летящ старт на кариерата и на Ричард Армитидж. Малко хора знаят, че там той е неизвестен пилот, който отива на планетата Набу. Актьорът получава голяма известност като Торин Дубощит в трилогията „Хобит”. „Ханибал” пък го изстреля напред по популярност тази година.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.