Задава ли се сняг през януари?

0
398

Синоптиците твърдят, че снегът идва след дни

Едва ли може да се каже, че всички чакат с нетърпение падането на първия сняг, но пък вероятно децата и любителите на зимните спортове мечтаят за този момент.

Синоптиците разкриха прогнозата за януари. Оказва се, че през месеца ще повали доста сняг, но за щастие не като количество.
Според дългосрочната прогноза преваляванията от сняг ще са слаби, но въпреки това има вероятност да натрупа.

Синоптиците твърдят, че снегът идва след дни
Синоптиците твърдят, че снегът идва след дни

Първият сняг през януари се очаква още в първия ден от Новата година. Други прогнози пък сочат, че сняг ще вали между 4 и 6 януари. Така или иначе обаче сняг ще има и то съвсем скоро, така че любителите на снежната пелена могат спокойно да си отдъхнат.
Очакваните минимални температури са между минус 10 и минус 8 градуса, а максималните – 10-15 градуса.

В южните райони на страната и по Черноморието се очаква преваляванията да са главно от дъжд, които по-късно ще преминат в сняг. Предвид прогнозираното понижение на температурите ще се създадат условия за образуването на поледици. Полицейските власти призовават водачите на моторни превозни средства да бъдат особено внимателни на пътя и ако все още не са подготвили автомобила си за зимата, да го направят по най-бързия начин, за да избегнат инциденти, пише zajenata.bg.



Предвиждайте повече време за пътуване, за да не се налага да бързате и да се създадат условия за възникване на пътнотранспортни произшествия. Казано с други думи бъдете особено внимателни, за да не си почерните празничните дни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.