Това е тайната на чудните сарми хапки по чорбаджийски (супер рецепта)

0
706

Сарми хапки по чорбаджийски ще ви се усладят страшно много

Това е една чудна рецепта за вкусни сарми хапки по чорбаджийски, споделена лично от редакторката на сайта Лакомник. Предлагаме ви я, защото ние я изпробвахме и останахме очаровани.

Трябва да разполагаме със 700 грама телешка кайма, 300 грама свинска кайма, 150 грама сланина, една кисела зелка, малко червен и черен пипер, половин чаша ориз, лъжица с доматено пюре и щипка сол.

Чудно вкусни стават тези сарми хапки по чорбаджийски
Чудно вкусни стават тези сарми хапки по чорбаджийски

Първоначално смесваме двата вида кайма и към нея добавяме черния и червения пипер, заедно с доматеното пюре, ориза и солта на вкус. След това много добре омесваме всичко това. Сланината я нарязваме на ситни парченца.

После нарязваме зелевите листа на квадратчета като гледаме страната на всяко от тях да е близо десет сантиметра. Във всяко от квадратчетата после слагаме по една лъжичка от месната смес и по едно-две малки парченца от сланината.



Свиваме сармичките на малки хапчици и ги редим в тенджера, на чието дъно преди това сме наредили листа от киселото зеле. Върху вече подредените в тенджерата сарми също слагаме листа от киселото зеле, които да ги покрият и заливаме с равни части зелева чорба и топла вода.

Важно е да отбележим, че тази течност трябва едва да покрива нашите сармички. Накрая пускаме котлона на слаб огън и варим сармичките, докато зелето не омекне. Приблизителното време за готвенето им е около 90 минути, но пак казваме – на умерен огън, просто за да си къкрят вътре.

Нямате си представа каква разкошотия става от тези сарми хапки по чорбаджийски. А с чаша хубаво и тежко червено вино, направо си е приказка. Макар че, който не обича червено вино, може да си ги хапне сладко и с розе.

Да ви е много вкусно и до следващите ни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.