Шоколадов пудинг с печени бадеми – хитов десерт за празничната нощ (топи се в устата)

0
596

За Нова година може да си направите този шоколадов пудинг, става лесно и чудно вкусно

Рецептата за този празничен шоколадов пудинг с печени бадеми е лесна за приготвяне и изключително вкусна, защото той направо се топи в устата. Сами ще видите колко е невероятен, ако го опитате.

Трябват ви около сто грама черен шоколад, 300 грама мляко, две пакетчета ванилия, един жълтък, три лъжици захар, една лъжица нишесте, един белтък, 70 грама сметана, пет лъжици ягодов сироп и близо 75 грама печени бадеми.

Страшен шоколадов пудинг - лесен и разкошен за празничен повод
Страшен шоколадов пудинг – лесен и разкошен за празничен повод

Черният шоколад го натрошаваме, а млякото го кипваме и към него добавяме шоколада, ванилията и разбъркваме добре всичко, докато съставките се разстворят напълно и се получи хомогенна маса.

Жълтъкът го разбиваме с една лъжица захар и го добавяме към млякото. След това там прибавяме и нишестето като пак бъркаме чевръсто и внимателно. Оставяме да кипне и тогава го сваляме от котлона.



Разбъркваме и прибавяме там и белтъка, а после оставяме някъде настрани, за да се охлади. После смесваме всичко това със сметаната и разбиваме, докато се получи хубав и плътен крем.

В една друга тенджерка разтапяме останалото количество от захарта, дотогава, докато се получи карамел и после добавяме към него две лъжици от ягодовия сироп и разсипете крема в четири форми.

Пудинговата смес я изсипете отгоре и го оставете в хладилника за около половин час да се стегне. Печените бадеми – смлени, смесете с останалия ягодов сироп и ги излейте върху сместта във формичките. Отново оставете да престои в хладилника, но този път за поне три часа, за да се стегне и втвърди наистина перфектно.

Този шоколадов пудинг става така неустоимо вкусен, че е наистина грехота, ако не се похвалите с него пред гостите или пред колегите си по специален повод. Със сигурност ще ви обявят за Мастър шеф, или поне за домакиня чудо.

Много вкусно да ви е и до нови срещи с поредните вкусотийки!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.