Най-крехката пуйка с билки за Нова година (топи се в устата и е много лесна за приготвяне)

0
322

Предлагаме ви тази чудна пуйка с билки за празничната нощ

Тази рецепта за пуйка с билки е страшно подходяща за нощта на 31-ви декември, защото става повече от крехка и вкусна. Освен това се прави лесно и всяка домакиня би се справила отлично.

Трябва да имате една пуйка – около четири килограма, 50 грама масло, половин лъжичка сол, половин лъжичка черен пипер, половин лъжичка салвия или градински чай, четири стръка мащерка, една круша, два стръка целина, един стрък пресен зелен лук – нарязан на по-едро и две-три ситно накълцани скилидки чесън.

Супер вкусна и крехка пуйка с билки
Супер вкусна и крехка пуйка с билки

Пуйката първо я измийте добре със студена вода, а после я подсушете и равномерно я намажете с масло, черен пипер и сол. Под кожата й направете няколко разреза, в които поставете листата от мащерката и салвията/градинския чай.

Крушата и лука ги почистете и ги нарежете на по-едро, а след това напълнете пуйката с тях. Добавете също наситнения чесън и целината.



Месото го поставете в една тавичка и го сложете да се запече във фурната, която предварително е била загрята на 180 градуса – не повече. Тази вкусна пуйка с билки я печем минимум три часа, за да стане наистина крехка и после да си оближем пръстите като я хапваме.

Важно е да уточним, че в тавата при пуйката трябва да сипем само два пръста водичка, а като започне да се запича, периодично да я поливаме от получения сос.

Вече готовата пуйка с билки я вадим от фурната и я оставяме да се охлади за около двадесет минути, и чак тогава я сервираме.

Едва ли има домакиня, която да не знае чудната сила на билките – не само за лечение, но и за придаване на неустоим вкус на ястията. Затова бъдете повече от сигурни, че приготвена с тях, вашата пуйка ще стане истинско кулинарно съкровище, което ще впечатли цялото семейство.

Гарнитурата си е изцяло по ваш избор, а ние може само да ви завидим благородно, или да се запретнем и също да си направим тази разкошотия. Добър апетит на всички ви!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.