Разкошна медена пита – става мекичка и чудно вкусна (лесна рецепта)

0
882

Тази медена пита ще ви подслади душата, както никоя друга

Лесна, изпитана и много вкусна медена пита – това е рецептата, която ви предлагаме днес и ви съветваме да не я подминавате. Става мекичка и се топи в устата.

Трябва да имате четири чаши с пресято брашно, две яйца, две чаши с прясно мляко, една чаша с течен мед, две лъжички бакпулвер, една лъжичка канела, половин лъжичка сода бикарбонат, една малка лъжичка сол.

Много мека и вкусна медена пита
Много мека и вкусна медена пита

Най-напред добре смесваме брашното с бакпулвера, содата за хляб, канелата и солта. Разбиваме после яйцата, така че да се получи гъста пяна и постепенно сипваме прясното мляко. След това прибавяме и меда.

Тази получена смес я изсипваме в брашното и хубаво разбъркваме, за да се получи много гладко тесто. Това тесто го разстиламе внимателно във вече намазнена и наръсена с малко брашно тава – добре е тя да бъде с диаметър около 30 сантиметра.



Нашата медена пита я печем на слаба фурна – не повече от 160 градуса за около петдесет минути. След което я сваляме и съвсем за кратко я покриваме с кърпа отгоре. Сервираме я бързо обаче, защото тя се хапва, докато е още топла и супер мекичка.

Ако искате, може да я намажете и отгоре с малко мед, съвсем преди самото консумиране, но това си зависи изцяло от вашия вкус. А може да я оформите и изпечете като отделни питки – пак зависи от настроението и предпочитанията ви.

Важното е едно – медената пита се прави много лесно и приятно, а после вкусът й е неустоим. Става една такава пухкава и мекичка, че човек има усещането, че не я дъвче, а тя самата му се топи в устата.

Пробвайте я и се похвалете с резултати. Сигурни сме, че ще бъдат перфектни. Желаем светли дни и добър апетит с неустоимата ни медена пита!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.