В празничната нощ: Направете си този шоколадов кейк с боровинки (става точно за 40 минути)

0
274

Шоколадов кейк с боровинки, който пленява сетивата – много вкусен

Лесна рецепта, но страшно вкусна и идеална за празниците. Това е страхотен шоколадов кейк с боровинки – вкусотия и половина. Не се прави никак трудно, така че записвайте!

Необходими са половин лъжичка бакпулвер, сто грама захар, 120 грама брашно, две яйца, сто грама масло, сто грама черен шоколад, 150 грама замразени боровинки, но може и друг горски плод по ваше желание.

Само за 40 минути този чуден шоколадов кейк е напълно готов
Само за 40 минути този чуден шоколадов кейк е напълно готов

Този кейк става за точно четиридесет минути, което го прави супер приятен за приготвяне.

Първо разтапяме маслото заедно с шоколада на водна баня, но на умерен огън и оставяме после да се охлади. Когато се охлади достатъчно, добавяме яйцата, както и брашното с бакпулвера и захарта, и започваме хубаво да разбиваме, докато тази смес увеличи поне двойно обема си.



След това изсипваме тестото в предварително намаслена тавичка и го изравняваме добре.

Отгоре върху него поставяме плодовете – боровинките, малините, къпините, или каквито плодове вие сте предпочели, и покриваме тестото. Отново го заравняваме хубаво и го поставяме да се пече за около половин час във фурната. Нея вече сме я загряли на 170 градуса – не повече, за да не ни се развали сладкишът при печенето.

Вече съвсем готов, този шоколадов кейк с боровинки се оставя да изстине настрани и се сервира чак, когато е не така топъл, а добре изстинал. Става страшна вкусотия и наистина се прави повече от бързо и лесно.

Хапнете си с наслада от този разкошет десерт и ако качествата му и рецептата са ви харесали, може спокойно да я споделите с близки и приятели. Добър апетит за всички вас и до нови срещи с примамливи кулинарни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.