Археолози откриха древен мобилен телефон (ВИДЕО)

0
550

Необичайна находка изуми световната наука, след като бе открит мобилен телефон на повече от 800 години

Сензационна находка предизвика истинска революция из научните среди, след като археолози откриха древен мобилен телефон на повече от 800 години на територията на градчето Фушъл ам Зее, разположен близо до Залцбург в Австрия, съобщават новината редица медии.

Необичайното откритие всъщност представлява издължена глинена плочка, по форма и дори по външен дизайн, прилича изключително много на съвременните ни мобилни телефони.

Любопитното в тази находка е, че по повърхността на артефакта има клавиши и екран, което го прави изключително сходен със съвременните гаджети – клетъчните телефони.

Археолозите смятат, че древния мобилен телефон е от древна Месопотамия, на територията на днешните страни Ирак и Иран. Как „телефонът” е попаднал на австрийска земя, учените не могат да обяснят.



Но това прави откритието още по-уникално и загадъчно.

mobifon
Древен мобилен телефон с уникални клавиши откриха археолозите

Експерти и хора, видели кадрите из глобалната мрежа, заявиха своите предположения за произхода и същността на уникалната находка.

Една от версиите споделя, че глинената табличка всъщност е могла да попадне в ръцете на жителите на Земята от онова време единствено и само от извънземните представители.

Съгласно друг сценарий, древният мобилен телефон е бил направен от глина, за да може древен предсказател или оракул да предрича бъдещето на човечеството.

Възможно е той просто да е показвал на своите съвременници, на каква техника ще се радват следващите поколения.

Каквото и да е било предназначението на този тайнствен артефакт, вижте видеото и сами се убедете колко напомня на съвременния мобилен телефон.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.