Тази диета пощури Холивуд! (Джулия Робъртс вае фигура с нея)

0
506

Звездите на Холивуд луднаха по тази диета

С този хранителен режим Джулия Робъртс поддържа перфектната си фигура. Красивата актриса разчита на него, за да изглежда зашеметяващо. Диетата е позната от около половин век, но сега холивудските величия луднаха по нея.

Хранителният режим прилича на светофар и затова носи такова име. Той се основава на някои много прости правила, като изключва драконовското гладуване и стриктно спазване на определени табута, при смъкването на излишните килограми. Основното при него е това, че храните се причисляват към три основни цвята, каквито са те на светофарната уредба, откъдето е и името.

47-годишната мега знаменитост от години залага на него и резултатите са повече от видими. Тя разкрива, че при прилагането му няма отвратителния йо-йо ефект, който връща „изгубените” с мъка килограми при някои от останалите. Джулия Робъртс разчита на „светофара” при приготвяне на ежедневното си меню. При прилагането на диетата е важно хранителните продукти да бъдат разделени на три основни цветови групи.

Джулия Робъртс се поддържа слаба с древна диета
Джулия Робъртс се поддържа слаба с древна диета

Червеният цвят предупреждава, че тези храни са опасни и не трябва да се използват често. Възможното им ограничаване до веднъж на седмица е най-брилянтният вариант при тяхната консумация. Към групата се причисляват месни полуфабрикати, теснени изкушения, колбаси, сметана, захар. Те са висококалорични, но бедни на полезни хранителни вещества.



Жълтият цвят принадлежи на пиле, риба, червени меса, сирене, кашкавал, кисело мляко, варива, ориз, картофи. Тях може да консумираме ежедневно, защото са богати на хранителни вещества, макар и висококалорични. Но правилото е само по едно ястие на ден от тях в менюто и по възможност в ограничени количества.

Зелената група включва всички салати, плодове, зеленчуци, неподсладени сокове, царевица, гъби. Тях спокойно може да си консумираме също всеки ден и винаги, когато си пожелаем, както и през останалото време между основните хапвания. Те са ниско калорични, но пък богати на хранителни вещества.

Съчетаването на групи от червената със зеления цвят е най-удачния вариант при губенето на излишните килограми. А ако все пак се изкушите и изпитате глад, най.-добре е да посегнете към „зеления” цвят на светофара. Не забравяйте, че преработените продукти са опасни, защото са от червените храни, разкриват малките хитрости почитателите на диетата „светофар”.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.