Пилешко руло в шунка – специалитет на домакинята (страхотна рецепта)

0
343

Пилешко руло в шунка ще се понрави и на по-претенциозните от нас

Тази чудна рецепта наистина може да се брои като специалитет на домакинята. Това е пилешко руло в шунка, което се прави лесно, но пък дава вид на „завъртяно“ и е много вкусно.

Вземете 600 грама пилешко филе, една връзка босилек, 50 грама масло, 300 грама шунка, три-четири скилидки чесън, 140 грама кашкавал, един килограм домати, два стръка зелен лук, олио, малко орехи, черен пипер и сол на вкус.

Пилешко руло в шунка и други вкусотийки става чудно вкусно и изглежда сложно, макар да е наистина лесно за правене
Пилешко руло в шунка и други вкусотийки става чудно вкусно и изглежда сложно, макар да е наистина лесно за правене

Босилека го нарязваме на ситно и към него добавяме пасирания чесън, смлените орехи и подправките. В пилешките пържоли правим малки джобчета. Кашкавалът се настъргва и се смесва с маслото и ореховата смес. Разбъркваме ги хубаво.

После при тях добавяме сместта от босилека и започваме да пълним джобчетата в пилешките пържоли – слагаме около две лъжички във всеки джоб. Завиваме ги на руло и после ги увиваме в шунката като накрая ги оставяме за около половин час в камерата.



Доматите ги нарязваме на кубчета, докато чакаме сместта да се охлади и стегне в камерата. Зеления лук го нарязваме на ситно и го запържваме леко на тиганче. Прибавяме нарязаните домати, подправяме според вкуса си и ги задушаваме за десетина минути.

Накрая запържваме рулцата – за по-сигурно бихте могли да ги завържете с конец. Разпределяме в чинийките доматите и лука, а върху тях постаняме по едно рулце и украсяваме с босилек и ги сервираме.

Тези рулца стават чудно вкусни, а и красиви и спокойно може да ги предложите не само на семейството си, но и на гости по специален повод. Желаем ви на всички добър апетит и да ви е вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.