Така се прави сладкиш „Жадната монахиня“ – ще си оближете пръстите!

0
1345

Сладкиш „Жадната монахиня“ звучи странно като име, но определено се запомня – особено с вкуса му

Ще запомните първо името му, но само като го вкусите, в главата ви ще остане единствено вкусът. Защото е страхотен и направо се разлива като невероятно удоволствие по тялото.

Това е сладкишът „Жадната монахиня“, след първото парче от който, ще сте жадни за още. Рецептата е много приятна за правене, никак не е сложна и най-вече не е скъпа. Какво по-притегателно от това?!…

Сладкиш Жадната монахиня се топи в устата
Сладкиш Жадната монахиня се топи в устата

За самия сладкиш ни трябват една кофичка кисело мляко, лъжичка сода бикарбонат, една чаша захар, половин чаша олио, лъжичка канела и три чаши брашно.

За сиропа към сладкиша взимаме две чаши вода, чаша и половина захар. А за глазурата му са ни нужни три белтъка и една чаша захар.



Слагаме киселото мляко в удобен съд и към него добавяме содата за хляб. После сипваме захарта, канелата и олиото, и разбъркваме много добре. Накрая добавяме и брашното.

Взимаме една тавичка или форма за кекс и я подзамваме с олио, а после изсипваме вътре сместта. Слагаме да се запече в загрята до умерено фурна.

Когато вече е изпечено, вадим и оставяме да изстине, а после заливаме сладкиша с горещия още сироп от захарта и водата. Чак накрая намазваме обилно с глазурата, направена от белтъците – разбити на сняг с миксер. Сладкиша го украсяваме с кокосови стърготини или шоколадови пръчици – според вкуса си и сервираме.

Ако искате, може да го оставите да се охлади добре в хладилника, преди да го нарежете, за да стане още по-стегнат и вкусен – хладината му придава още по-апетитен вкус. Но, както и да си го хапнете, знайте, че е чуден десерт.

Хубави мигове с близките и да се насладите с кеф на този лесен и невероятен сладкиш!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.