Така се правят пълнени свински гърди „Мамма миа“ (удивителна рецепта)

0
1034

Тези пълнени свински гърди са наистина разкошни

Те са толкова крехки и вкусни, че с гордост и пълно право си носят името. Рецептата за тези пълнени свински гърди е чудна, а и много лесна. Сами се уверете ако решите да ги пробвате.

Трябват ни един килограм свински гърди, около стотина грама спанак, 500 грама прясно мляко, четири филийки сух хляб, три белтъка, 40 грама масло, три лъжици галета, черен пипер и сол на вкус.

Да не забравим да добавим, че ние лично слагаме и гъби в рецептата - става още по-вкусно
Да не забравим да добавим, че ние лично слагаме и гъби в рецептата – става още по-вкусно

Най-напред сваряваме спанака в задължително подсолена вода, а после го прецеждаме хубаво и го пасираме. Към него добавяме прясното мляко, белтъците, които сме разбили вече и хлябът, който сме натрошили или нарязали на малки кубчета.

Поръсваме с подправките – солта и черния пипер, а после оставяме да престои така поне за петнадесетина минути. Чак след това се прибавя размекнатото масло, галетата и всичко това се обърква много хубаво, за да се получи нещо като паста или крем.



После взимаме свинските гърди и ги разрязваме така, че да се получи в тях джоб. Джобът го пълним с този крем, който сме приготвили, а после го стягаме с кухненски канап или го зашиваме леко – според възможностите и навика ни.

Поставяме вече напълнените свински гърди в една тенджера от йенаглас, поливаме с олиото и вода, захлупваме я и оставяме тези вкусотии да се пекат за около час и половина. Чак към края на процеса на печене може да махнем капака и да допечем така, за да се зачерви месцето и да хване онази апетитна коричка.

Тези пълнени свински гърди стават такова вкусно ястие, че гостите ви ще хлъцнат. Та дори и ще признаят, че и в някой грандхотел не предлагат такова. Защото всички знаем, че от домашно приготвените специалитети с качествени продукти и много любов, по-хубаво няма.

Да ви е много вкусно на всички вас и до нови рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.