Гибелта на „Титаник” роди най-романтичната любов в България!

0
243

Вероятно ви звучи невероятно как може една романтична любов у нас да е свързана с трагичната съдба на „Титаник”, но на света всичко е възможно

Една любов у нас, толкова силна и романтична, е започнала с фаталната гибел на презокеанския лайнер „Титаник”. Това е история, която често се разказва в село Гумущник, община Троян, ни разказва novini.bg.

Това село днес почти е обезлюдяло, но хората, останали да преживяват трудния си живот там разказват, не без гордост, за тази силна и романтична любов, произлязла от тежката съдба на хората, загинали при съдбовния сблъсък на „Титаник” с ледения айсберг през фаталния 15 април 1912 г., предава Нова ТВ.

Историята разказва, как преди почти един век на това съдбовно пътуване от село Гумущник тръгват осмина мъже. Те ще търсят късмета си и възможност да изкарат повече пари.

Две от жените, които изпращат мъжете си на гурбет, са бременни. Те поемат риска да се справят сами, но мъжете им да припечелят добри пари за бъдещето на децата им.



titanic
Трагедията на „Титаник“ роди една красива любов

В този ден те не знаят, че виждат съпрузите си за последен път, а децата им ще се родят и ще израснат без бащи.

Тези мъже са Пейо Койчев и Лазар Минков. Те намират смъртта си в ледените води на океана. Вероятно последната им мисъл ще е била за бъдещите им деца и невъзможността да изкарат пари, с които да си купят нови ниви и да подсигурят по-добър живот за своите семейства.

Малко след като в село Гумущник е донесена трагичната новина за гибелта на селяните, тръгнали на гурбет към Америка с „Титаник”, децата на двамата мъже се родили.

Минали години децата пораснали и се превърнали в красива млада жена и работен младеж. Те открили в сходната си съдба пламъчето на любовта и тя избуяла в сърцата на двамата млади.

Така гибелта на „Титаник” е свързана пряко с процъфтяването на една романтична любов в България.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.