Направете си тези уникални пилешки дробчета за вечеря (лесна и мноого апетитна рецепта)

0
522

Тези пилешки дробчета стават чудно вкусни и се правят лесно

Няма да сбъркате ако се спрете на тази рецепта за вечеря – чудни пилешки дробчета, чиито апетитен вкус ще ви накара да ги изядете до шушка. Правят се елементарно и не отнемат много време, затова и са едни от любимите ни.

Нужни са половин чаша манатарки – сушени, чаша и половина пилешки бульон, четири лъжици масло, една глава лук – голяма и нарязана на филийки, три скилидки смлени чесън, шест резена бекон, които сме нарязали на хапки, 450 грама нарязан пилешки дроб, половин чаша бяло вино, 200 грама домати от консерва, 200 грама тиквички, нарязани на ивици, босилек, сол и черен пипер.

Ние понякога слагаме и чушки в рецептата, става още по-хубава
Ние понякога слагаме и чушки в рецептата, става още по-хубава

Първо загряваме бульона в една тенджера, на среден огън, Прибавяме гъбите и варим за около половин час, а после вадим гъбите и ги нарязваме на хапки.

Маслото го разтапяме в по-голям тиган и в него сотираме чесъна и лука, докато не стане прозрачен. Добавяме леко сол, за да подправим, а после отстраняваме лука и добавяме бекона и дробчетата в същия тиган. Чакаме, докато дробът поомекне, а беконът да стане хрупкав.



После прибавяме и гъбите към тях, наливаме виното и бульона и оставяме да заври. После усилваме огъня и изчакваме да се задуши за още пет минути. Добавяме доматите и чакаме да покъкри за още около двадесетина минути на среден огън. Може да прибавите малко вода, ако сосът изглежда твърде гъст.

Ткивичките ги поставяме в тигана най-накрая като ги оставим вътре буквално за минута, а после махаме ястието от печката. Оставяме да поизстине малко и сервираме тази вкусотия с пресни листа от босилек. Ще видите какъв разкош става.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.