Убийствено руло с шоколад – готово за ядене само след 30 минути (лесна рецепта)

0
2336

За половин час това руло с шоколад е напълно готово и може да си го хапнете сладко

Чуден десерт, защото става вкусен и страшно бърз – само за половин час и е готов. Това е руло с шоколад, чиято рецепта ви предлагаме сега. Подсладете си душичките и небцето с него, защото гарантираме, че особено децата адски ще го харесат.

Трябват ни четири яйца, девет лъжици захар, девет лъжици брашно, една ванилия, един бакпулвер, две лъжици олио, течен шоколад за намазване и малко пудра захар, за да поръсим отгоре.

Удивително вкусно и бързо руло с шоколад - десерт мечта
Удивително вкусно и бързо руло с шоколад – десерт мечта за всяка домакиня и особено за децата

Започваме да разбиваме хубаво продуктите, но задължително в посочената последователност – първо яйцата, после захарта, олиото, брашното, бакпулвера и ванилията.

Взимате после една квадратна тава и я покривате с намаслена хартия за печене, върху която равномерно разстилате сместа. Фурната я загрявате на 180 градуса и печете докато сместа порозовее хубаво.



След като блатът е готов, навлажнете една кърпа и го обърнете върху нея. Махнете хартията от него и намажете хубаво с течния шоколад. Започнете да навивате на руло като си помагате с хавлията. Накрая оставете рулото да изстине и едва тогава го наръсете с пудра захар.

Трябва да уточним, че това руло с шоколад е подходящо не само за празници и почивни дни, но и за ежедневието, защото то наистина става за половин час. Докато се завъртите и свършите малко домакинска работа вкъщи, то вече ще е съвсем готово и ще може да се облажите с парченце от него плюс чаша горещо кафе.

Десертът е чуден, затова ви желаем добро справяне с рецептата и да ви е много, ама наистина много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.