Сладкиш с какао, който се разтапя в устата (скоростна рецепта)

0
2633

Всеки обича сладичко, но този сладкиш с какао е не само вкусен, но и бърз

Хайде за ден поне да зарежем диетите и тежкото броене на калории и да си подсладим живота. Със сигурност домочадието ще ни бъде благодарно, особено малчуганите.

Но, за да не си играем с кой знае какви сложнотии, предлагаме този бърз и лесен сладкиш с какао, който обаче става повече от муцка и се топи в устата. Красив, пухкав и неустоимо вкусен – какво повече да искаме, освен рецептата.

Лесен за правене и бърз като приготвяне сладкиш с какао - защо да не си угодим?!
Лесен за правене и бърз като приготвяне сладкиш с какао – защо да не си угодим?!

Трябват ни 400 грама кисело мляко, 250 грама захар, три чаши брашно, една канела, две лъжици какао, един бакпулвер, едно масло, четири лъжици пудра захар.

А за сиропа ни са нужни една чаша вода и три-четири лъжици захар.



Първо разбиваме млякото заедно със захарта и добавяме бакпулвера, а после добавяме брашното като се стремим да се получи гъсто тесто подобно на това за кекса.

Прибавят се какаото и канелата и изсипваме в предварително намаслена тава, за да го запечем във фурната. След като сладкишът е вече готов и изпечен, го сиропираме обилно с една чаша вода, смесена с три лъжици захар.

Накрая разбиваме пудрата захар и маслото и с тях намазваме отгоре сладкиша. За да стане още по-цветен и красив, идейно е да го поръсите отгоре с цветни пръчици, но може и с кокосови стърготини.

Да си подсладите деня добре и до нови срещи!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.