Живея с алкохолик: Да му простя ли, че е груб и ревнив?

0
449

Личната ми драма е страшна, защото не зная как да постъпя

Не намирам изход от личната си драма. От седем години съм омъжена, имам син на пет години. Аз и съпругът ми живеем при моите родители. Той е от Северна България. В началото на брака ни всичко беше прекрасно, мъжът ми бе мил и внимателен. Преди да се оженим, бяхме гаджета две години. Мислех, че това е мъжът на живота ми и преди той наистина беше такъв. Сега нещата са извън контрол. Не, че между нас има трети човек, напротив. Двамата ни разделя алкохолът, който трайно се настани там. Съпругът ми е железопътен служител, но от известно време стана поклонник на чашката. Повечето му колеги също обичат да си пийват и затова често закъснява, като се прибира в къщи на зиг-заг.

Мъжът ми е алкохолик, помогнете
Мъжът ми е алкохолик, помогнете

Промени се и като характер. Изчезна усмивката му, стана зъл, заядлив, непрекъснато ме хока и ревнува. Детето ми е свидетел на постоянни крясъци и викове, стана тревожно, нервно, стряска се на сън, децата му се подиграват. Мъжът ми често пада пиян на стълбището, прибирала съм го пред асансьора. Комшиите ме гледат снизходително и си шушукат подигравателно зад гърба ми.

Родителите ми също ми натякват, а аз съм поставена между чука и наковалнята. Аз обаче продължавам да си слагам розовите очила и се надявам да се оправи. Обичам го, дори започнах втора работа. Той все няма пари, не дава и за детето, нищо не купува в къщи. След като изтрезнее съжалява, обещава, че ще се промени. Плаче, кълне ми се, че ме обича. Мен и детето и обещава, че ще сложи точка на пиянството си и ние ще заживеем в рая.

До следващото напиване. Тогава като че ли излиза от него друг човек, съвсем различен, непознат. Започна и да ми посяга, а сина ни гледа и плаче.
А аз продължавам да търпя този тормоз, защото искам сина ни да има баща. Но осъзнавам, че това вече не е неговия татко и мъжа, когото обичах. Който трепереше за нас, уважаваше ме безкрайно и беше готов да сложи света в краката ми. Какво да правя, ще спре ли да пие някога? Моля ви, дайте ми съвет, помогнете ми.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.