Новият хит при палачинките – печена палачинка (лесна и по-вкусна рецепта)

0
1889

Печена палачинка става изумително вкусна, а и е по-полезна от пържената

По-полезно, лесно и по-вкусно – всичко това обединява в себе си новият хит сред палачинките, а именно печена палачинка. Направете я и сами ще видите, че почти ще забравите класическите, които се правят на тиган.

Ето ви и рецептата за тази супер вкусотия, която става за закуска сутрин и следобед, а и за зесерт.
Взимате две яйца, около шест лъжици брашно, една чаша прясно мляко, около 200 грама течен шоколад и две лъжици какао.

Най-честата рецепта е с шоколад, но ние винаги я предпочитаме със солена плънка
Най-честата рецепта е с шоколад, но ние винаги я предпочитаме със солена плънка

Най-напред разбиваме яйцата, заедно с млякото и с брашното и после изсипваме тази получена смес в тавичка, която преди това сме намазали с малко мазнина и сме набрашнили леко. Може да се използва и хартия за печене.

Загряваме предварително фурната и поставяме сместта за палачинката да се пече – става една хубава, голяма палачинка, която вадим още много топла и я намазваме хубаво с течния шоколад. После я навиваме на руло и я нарязваме на парчета.



Може да изчакаме да изстине преди рязането, а ако предпочитаме, да я оставим и хубаво да се изстуди в хладилника. Става също чудно вкусна, но топла си е най-хубава, поне според нас.

Ако не искаме или нямаме на разположение течен шоколад, може да напълним палачинката си с мармалад, сладко, сирене, кашкавал, месо, гъби и сосове – изобщо с всичко, което се досетим.

Сигурни сме, че тази печена палачинка на руло ще ви допадне много, а колкото до децата, те направо я обожават. Пожелаваме ви много добър апетит и да си я хапнете с наслада!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.