Чудодеен извор лекува и спасява от зли очи! (Вижте къде се намира)

0
515

Извор спасява и вдига на крака болни

Извор с чудодейна вода изправя болни на крак. Лековитият извор лекува очни заболявания и болести на дробовете. То се намира в село Църква, област Добрич. Селото се намира между морския курорт Албена и град Добрич. Той привлича много българи, заради чудодейните си способности и добива все по-голяма популярност.

Никой не знае кога точно е рукнал този кладенец. Но пък всеки, който е пил от неговата вода твърди, че освен от очни заболявания и болести на дробовете, водата му предпазва от лоши очи. Затова хората на това място и пълнят цели туби, като пият от чудодейната течност и профилактично.

Лековитото изворче спасява от много болести
Лековитото изворче спасява от много болести

Местните жители разказват различни легенди как се е появила водата в изворчето. Според една от тях Богородица минавала през селото. Било адска жега и устните й се напукали от жажда. Тя бутнала с бастунчето си на това място и бликнала мистериозната вода, която спасява болните от техните тегоби.

Жители от Църква разказват, че Бог е пратил този дар и затова водата е целебна. Но те обясняват, че само тези, които вярват в чудото, могат да се насладят на помощта му.Около Спасов ден се случва мистерия с лековитата вода. Защото тя изчезва за около ден-два и после отново се появява.



Никой не знае кога точно е бликнала драгоценната течност, нито защо изчезва водата точно в този ден на годината. Но хората са научили за огромната целебна сила на водата точно на този празник. Затова някои идват точно, когато се изворчето блика отново и после цяла година пръскат от нея близките си, за да са здрави.

Но дори годината да е много сушава или да е адска жега, водата от кладенчето бълбука непрекъснато и примамва всеки да опита от невероятната течност.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.