Така се правят портокалови банани – десерт, в който ще се влюбите

0
473

Портокалови банани стават повече от вкусни, просто десерт и половина

Чували ли сте за портокалови банани – това е прекрасен десерт, който се прави лесно, бързо и става в пъти по-малко калоричен от обикновените сладкиши, блъскани със захар.

Рецептата е елементарна и гарантирано се получава всеки път, дори и да сте зле в кухнята.

Портокалови банани - правят се лесно и се получават при всеки
Портокалови банани – правят се лесно и се получават при всеки

Взимаме шест банана, 60 грама масло, 60 грама захар, четири лъжици сок от зелен лимон, една лъжица с настъргана кора от портокал, една лъжица джинджифил настърган и шест лъжици портокалов ликьор, плюс сладолед по избор за гарниране.

Първо в един тиган загряваме маслото, докато се разтопи. После добавяме захарта, джинджифила, портокаловата кора и сока от зеления лимон – лайм. Бъркаме много хубаво всичко това, а бананите ги обелваме и ги нарязваме на две части по дължина.



После ги поставяме в сместта, която е вече в тигана, но така, че да са обърнати с вътрешната част надолу. Нека да поседят вътре за около минута-две, докато сосът не започне да се сгъстява.

После добавяме и портокаловия ликьор. С помощта на една лъжица загребваме от соса и поливаме добре бананите. Така правим няколко пъти, за да поемат хубаво от вкусния сос и да се напоят. След това ги изваждаме и ги поставяме в чинийки, а отгоре отново ги поливаме със соса.

Накрая, за гарнитура и още по-хубав вкус, добавяме и топка сладолед – той е по наш избор, може да сложим такъв, какъвто ни харесва на нас и предпочитаме.

Този десерт с портокалови банани става не само удивително вкусен, но и се прави много експресно. Цялата философия трае има-няма двадесетина минути, затова е перфектен за всяка работеща домакиня.

Да ви е чудно вкусно и приятен апетит на цялото ви семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.