Мързелива баница със стар хляб – става аламинут и супер вкусна

0
6074

Евтино, бързо и вкусно – това е мързелива баница със стар хляб

Днешната рецепта е от най-евтините и бързи, които сме правили. Става дума за тази мързелива баница със стар хляб, която е и много вкусна. Не се бавете, а си я направете!

Трябва ни един хляб, четири яйца, 300 грама сирене, една кофичка с кисело мляко, седем лъжици олио, около 200 грама вода, половин лъжичка сода бикарбонат.

мързелива баница
Страшно евтина и вкусна баница

Най-напред смесваме хубаво заедно натрошеното сирене, яйцата и киселото мляко, в което сме разстворили содата за хляб. Сипваме и водата и бъркаме всичко добре, за да се получи хомогенна смес.

Да отбележим, че плънката трябва да е по-течна, за да може по-хубаво да попие в сухия ни хляб. Него го нарязваме на хапчици, залъци и ги нареждаме в една тавичка, чието дъто сме намазали с около пет лъжици олио.



Щом сме наредили вече хапките от сухия хляб, върху тях изливаме приготвената течна смес от преди малко. Накрая поръсваме баницата с останалите лъжици от олиото и поставяме да се пече във фурната, която вече е загрята на 200 градуса.

Трябват й не повече от 40 минути, за да се изпече съвсем и от сухия хляб да получим една наистина мързелива, но чудно вкусна баница. Вместо да хвърляме хляба в тези кризисни времена, по-добре да го уползотворим и да си направим една супер вкусотия от него, нали?!

Баницата става мекичка и много вкусна, но основното й предимство е, че не изисква никакви усилия, а и средства. Това е една от най-евтините вкусотии, които стават у дома, както за закуска, така и за следобедно похапване.

Пожелаваме ви да си я изядете с удоволствие и да ви е много вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.