Най-умните часовници бяха представени на IFA 2014 (ВИДЕО)

0
303

IFA 2014 зарадва феновете на умните часовници като представи най-добрите марки и модели. Това е бъдещето – най-високите технологии на най-малка площ

Огромните смартфони, фаблети и таблети ще бъдат изместени постепенно от умните часовници.

Един часовник до скоро отчиташе само времето. Някои механични мъжки модели, с по-големи размери, даваха информация за датата и денят. Имаха вграден хронограф.

Тези часовници все по-рядко се носят или те са използвани от мъжете от по-старото поколение, което по-трудно се справят с новите технологии или пък, защото трябва да слагат очила постоянно.

berlin
Това е най-близкото бъдеще – умни часовници

Новите часовници наистина са умни часовници.



Те са мини компютри, на които човек може да си провери пощата, да прочете информация от интернет.

Датата и часът вече са най-незначителното тяхно приложение.

Те отчитат кръвното налягане и пулсът на потребителя.

Освен това имат изключителна водоустойчива защита, която ги превръща в напълно желан аксесоар и от хората, които спортуват, включително и плуване, от онези, които обичат да релаксират в сауната, да се гмуркат в морските дълбини  или пък имат професии, които изискват постоянно мокрене на ръцете.

Например умните часовници на Samsung са снабдени с операционна система на Android. Имат собствена операционна система за GPS-а.

Тези умни часовници имат и bluetooth. С помощта на слушалки потребителят може да слуша любимата си музика от своя часовник. Паметта е 4 GB.  И това ако не е постижение!

Умните часовници на Samsung могат да използват карти на Nokia. Поставената SIM карта в умните часовници автоматично увеличава техните функционални възможности.

Gear S се наричат умните часовници на Samsung, които използват Tizen – собствена операционна система.

Мненията относно употребата на Tizen са двупосочни.

Според едни потребители това ще бъде недостатък, защото операционна система на Android е много по-широко разпространена,  а също така има доста приложения.

Но други гледат позитивно на нещата и са убедени, че това е така, понеже разработчиците ще имат огромна свобода за действие.

Умните часовници са нашето най-близко бъдеще.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.