„Птиците умират сами“: Можем ли да забравим този уникален сериал? (ВИДЕО)

0
1204

През 2018 г. имаме повод да си спомним за уникалния и незабравим култов сериал „Птиците умират сами“, за неговите герои отец Ралф и Меги

През 1977 г. се ражда един роман, който грабва сърцата на читателите. През 1983 г. заснеха  сериал, който доби световна слава.

"Птиците умират сами"
Отец Ралф и Меги от незабравимия сериал „Птиците умират сами“

Сами при споменаването на името „Птиците умират сами“, Меги или отец Ралф, на хиляди българки сърцата им трепват, а на много очите им се пълнят със сълзи от вълнение.

Беше лятото на 1984 или 85-та, когато по националната телевизия излъчиха за първи път „Птиците умират сами“.

Макар, че беше лято и мръкваше късно, улиците се опразваха от хора, за да гледат следващата вълнуваща серия.



Дори и децата се захласваха по него, въпреки че не можеха да разберат и да осъзнаят какви точно драматични чувства раздират душите на героите.

Колийн Маккълоу успя да докосне най-фините струни на човешките души. И най-вече на женските души. Защото любовта е онова чувство, към което се стремим, което търсим, което понякога откриваме, друг път не.

Написаното от талантливата   Колийн Маккълоу ни пренася в един далечен свят на Австралия и Нова Зеландия. Тя разкрива пред нас великолепието на истинската и неподправена любов, която за съжаление се оказва и невъзможна.

А за непозволените, но откраднати мигове на спонтанна взаимност, героите заплатиха най-високата цена – загубиха плода на тяхната любов.

Българките бяха особено впечатлени от визията, сините очи  и майсторската игра на талантливия Ричърд Чембърлейн. Той е роден на 31 март 1934 г. А заедно с мъжката част от българите се любуваха и красивата Меги – Рейчъл Уорд, родена на 12 септември 1957 г.

ТВ продукции правиха  опити да заснемат „Птиците умират сами“ повторно с други актьори, които  да се превъплътят в ролите на Меги и отец Ралф. Но резултатът съвсем не е така успешен както през 1983 г.

Ричърд Чембърлейн е играл култови персонажи в множество продукции.  „Шогун“, „Граф Монте Кристо“, „Мините на цар Соломон“ и други. Но най-добре изграденият и незабравим образ е този на отец Ралф, кардинал Дьо Брикасар.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.