Нови документи за самоличност заменят настоящите (ВИДЕО)

1
273

От МВР съобщиха, че следващите документи за  самоличност, които българските граждани ще получат, ще имат много по-голяма защита

Новите документи за самоличност ще приличат на настоящите, но в тях освен снимка и подпис на притежателя, ще има пръстов отпечатък и чип. По  този начин фалшифицирането на документите би следвало да бъде невъзможно за мошениците.

Както коментира настоящият министър на вътрешните работи, цената на новите документи за самоличност не би следвало да бъде по-висока от настоящата.

Появява се един недостатък във връзка с експресните поръчки.

Понеже в момента документите за самоличност се изработват на място в МВР, експресната поръчка отнема 8 часа.



Новите документи за самоличност ще бъдат изработени в София, а ще бъдат връщани обратно по места за сметка на МВР, затова няма как в рамките на 8 часа, дори на 24 часа да бъдат направени.

Новите документи за самоличност влизат в сила в края на  2017 г.

dokumenti-samolichnost
Новите документи за самоличност влизат в сила от края на 2017 г.

Всеки български гражданин, който трябва да поднови старите с  нови документи за самоличност поради изтичане на старите, ще си издави за първи път  или е настъпила промяна в обстоятелствата – сменена адресна регистрация  или фамилно име на жените при сключване на брак, той ще получи от новите документи за самоличност.

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. В статията пише:“Всеки български гражданин, който трябва да поднови старите с нови документи за самоличност поради изтичане на старите, ще си издава за първи път или е настъпила промяна в обстоятелствата – сменена адресна регистрация или фамилно име на жените при сключване на брак, той ще получи от новите документи за самоличност.“
    Моят въпрос е още отсега ли който има нужда да поднови документа си за самоличност, ще получи този нов вид документ, или във всички случаи новите документи ще се издават от края на 2017 г. и дотогава ще се издават само настоящите?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.