Така се прави разкошен карфиолен пудинг (отлична рецепта)

0
520

Карфиолен пудинг става различен от всичко, което сте опитвали досега и страшно вкусен

Предлагаме ви една удивителна и наистина отлична рецепта за вкусен карфиолен пудинг. Да, карфиолен пудинг, от който ушите ще си изядете направо. Майстори се лесно и не е никаква сложнотия дори за начинаещи в кухнята.

Трябват ни една глава карфиол, четири яйца, една лъжица брашно, чаша и половина мляко прясно, една чашка с настърган кашкавал, половин връзка магданоз, една малка чашка масло и солчица по вкус.

карфиолен пудинг
Направете си този карфиолен пудинг и ще удивите всички, толкова вкусен става. А и се прави много бързо и елементарно

Първо накъсваме на розички карфиола и го сваряваме в подсолена вода. После го отцеждаме хубаво и го смесваме с четирите жълтъка, млякото, брашното, магданоза и кашкавала.

Белтъците разбиваме отделно на сняг и ги добавяме чак тогава към сместта. Цялата тази готова смес я изсипваме в тавичка и отгоре отново поръсваме с настърган кашкавал, за да хване вкусна и златиста коричка.



Поставяме и печем в умерена фурна за около половин час или докато не проверим и видим, че всичко е идеално готово за хапване.

Този карфиолен пудинг е смайвал мнозина с вкуса си, защото става действително адски апетитен и незабравим. Разкошно за предястие, гарнитура към ястие или мезе. Ако ще го ползвате като мезе обаче, да знаете, че бая пиене отнася.

Пожелаваме ви добър апетит на всички и до нови срещи с прекрасните рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.