Не ходете там: Най-зловещите места в България!

0
679

Има такива зловещи места в България, които не са само митове, легенди и фолклор

Едно такова зловещо място е дупката в Царичина. През 1990 година военните започват тайни разкопки заради сигнали, уловени от екстрасенса Елисавета Логина. Тя твърдяла, че извънземни й казали, че там било заровено първото човешко същество, съществувало на земята. По-късно дупката е капсолована и достъпа до нея ограничен. Какво са видели там, продължава да е забулено в тайна, защото много от хораат мистериозно са загинали. Според местните мястото излъчва особена енергия.

Друго такова зловещо място у нас е къща в село Мусачево, разположено на около двадесетина километра от София. Тя не се обитава от десетилетия. Местните разказват, че много брокери се опитвали да я продадат, но никой не се наемал да я купи. Дори е позната като къщата за един лев, защото цената, на която я продавали в един момент била безумно ниска, но пак не се намерил смелчага да я вземе.

Местната легенда гласи, че тя била построена от семейство, което много скоро след това починало. Вторите наематели също мистериозно си отишли от този свят, както и третите. След това вече никой нямал куража да я купи и тя пустее от много години.

Има такива зловещи места и у нас
Има такива зловещи места и у нас

Битуват няколко версии за прокълнатото жилище. Една от тях гласи, че под къщата е заровено турско гробище, а според друга има закопани прокълнати жълтици. Затова всеки, който се засели на това място го чака бърза и мистериозна смърт, разказва древното предание.



Видинското село Шишенци е друго такова злокобно място, в което живеят сто и двадесет човека. Това, че в селото осемдесет на сто от жителите му са със сини очи е едната странност, по-малката. Другата е, че вечер след девет часа до късно през нощта, се чуват странни викове, свирни, виене, думкане,на деца, мъже и жени.

Според някои това е „дело” на чакалите. За повечето обаче това не са звуци от живи същества, а на нечисти сили, които бродят нощем. Легендата разказва, че преди години сватбари тръгнали към село Шишенци. Но по пътя ги нападнали татари и сега само гласовете им обикаляли из улиците на селото.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.