Шок: Гробницата на Сюлейман Великолепни е в Унгария? (Разкрития)

0
367

Гробницата на Сюлейман Великолепни се намира в Унгария

Унгарски учен Норберт Пап е убеден, че е открил гробницата на отоманския владетел Сюлейман Великолепни. Той починал през 1566 година, когато войските му обсаждали крепостта Сигетвар край Южна Унгария. Гробницата се намира под палатката, в която е станувал турският султан. За това вече има не само исторически, но и археологически доказателства, твърди учения от университета в Печ.

Според него доказателствата говорят в тази посока красноречиво, но са необходими още доказателства, че това е именно гробницата на султан Сюлейман Великолепни. Той починал на 71-годишна възраст, като е най.-дълго управлявания турски владетел. Той бил на престола цели четиридесет и шест години. По време на неговото владичество турците значително разширяват своите територии на Балканите, в Северна Африка и на Близкия Изток.

Гробницата на Сюлейман Великолепни била в Унгария?
Гробницата на Сюлейман Великолепни била в Унгария?

Останките, за които се предполага, че са на турския владетел, са намерени в някогашното отоманско селище Турбек. То е било разрушено през 80-те години на 18-ти век. Селището бе обявено за открито от През през 2013 година.

Според историците там са били погребани вътрешностите и сърцето на Сюлейман, а тялото е било принесено в Костантинопол, както преди се е казвал Истанбул. Смъртта на султана е пазена в тайна от цели четиридесет и осем дни, за да не падне бойния дух на войниците и едва тогава е бил обявен за мъртъв.



При обсадата на Сигетвар от турците крепостта се е защитавала от местната армия. Тя е предвождана от хърватско-унгарския благородник Миклош Зрини. При обсадата турците са победили, но армията и смъртта на султана са забавили настъплението на турците към Виена с десетилетия.

Според унгарския историк Пап, в близост до гробницата, но все още под земята той предполага, че има малка джамия и дервишки манастир. Засега това са само в сферата на предположенията. Разкопките по древните останки ще продължат през април тази година.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.