Лесна плодова торта – става за чудо и приказ (бърза рецепта)

0
1586

Тази плодова торта се прави супер лесно и приятно, много е вкусна

Предлагаме ви една от любимите си рецепти за лесна и приятна за приготвяне плодова торта. Не отнема много време и енергия, а става супер вкусна.

Взимаме един пакет блатове или три блата, три банана, осем праскови, осем кайсии, къпини, ягоди, един шоколад и 500 грлама сметана.

плодова торта
Приятна за правене и страшно вкусна плодова торта

Поставяме първия блат и го сиропираме със сока от компот, но може и да го сиропираме с вода и захар. Напояваме го от всички страни добре и после го намазваме с обилен слой от сметаната. Поставяме върху него и нарязания на кръгчета банан.

Отгоре поставяме втория блат и също го напояваме със сиропа, мажем със сметаната, а отгоре поставяме нарязаните на парченца праскови. После пак малко сметана, а отгоре наряждаме и нарязаните кайсии.



Накрая поставяме и третия блат, който е последен. Него също трябва да го напоим обилно и да се погрижим да изглежда чудесно, защото той е така нареченото ни лице на тортата и е виден от всички.

Затова след като го сиропирате хубаво, намажете го обилно и задължително равномерно със сметаната и започнете украсяването на тортата с горските плодове – къпините и ягодите.

Е, няма такава чудна торта, плюс това и не се пече. Прави се скоростно, но се изяжда още по-бързо, защото е наистина прелест. Може спокойно да я направите и поднесете не само пред семейството си, но и по специален повод пред гости, които ще останат смаяни.

Желаем ви добър апетит и до нови рецепти за незабравими торти и десерти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.