Курабийки от преса с шоколад – супер вкусотия за уикенда (рецепта)

0
835

Тези курабийки от преса се правят приятно и дори забавно, много са апетитни

Защо не се поглезим малко през уикенда, когато е времето да си дадем почивка от работата, а и от диетите. Предлагаме ви да се поглезим и угодим на стомахчетата с едни чудни десертчета – курабийки от преса с шоколад.

Рецептата е много лесна за направа и не отнема много време. Затова пък се получават наистина прекрасни сладки, които ще харесат на цялото ви семейство.

курабийки
Страхотни и лесни за правене курабийки от преса с шоколад, топят се в устата

Нужни са ни една чаша свинска мас, чаша и половина захар, четири яйца, едно пакетче с амонячна сода, брашно – количество, колкото за меко тесто.

А за глазурата взимаме шоколад – количеството е също по наш избор, както и орехи за овалване.



Най-напред трябва да загреем пресата върху печката, а после омесваме едно средно меко тесто и започваме от него да правим топчета с големина по наш избор, но най-добре да са сравнително колкото лешник.

После ги овалваме в пресата и ги слагаме да се изпекат и от двете страни. Когато курабийките са вече готови, ги довършваме като поставяме върху тях глазурата от шоколад и ги овалваме в смлените орехи.

Тези курабийки се правят страшно лесно и са много скоростни, но затова пък чудно вкусни. Ще видите как ще се усладят на всички у дома и особено на малчуганите.

Желаем ви добър апетит и да си ги направите и изядете с огромен кеф!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.