Внимание! Скъпите винетки доведоха до нови престъпления (ВИДЕО)

0
246

Вместо да плащат за скъпи винетки, някои „находчиви“ българи изобретиха начин да ги крадат по един особено вандалски начин

Зачестяват случаите на счупени стъкла с цел да бъдат откраднати залепените винетки, сигнализират граждани, подали сигнали до ТВ медии, както и от МВР.

През изминалите дни в Хисаря има регистрирани 3 случая на откраднати винетки от леки автомобили, съобщиха от Нова ТВ.

През изминалата нощ е направен още един опит, а потърпевшият заснел видео, което изпратил в Нова ТВ, за да могат повече хора да станат съпричастни към този проблем.

Докато месец януари беше отпуснат като гратисен период за закупуване на винетки, февруари влезе, гратисният период приключи и от КАТ започнаха проверки.



Високата цена на всички видове винетки развихри въображението на престъпниците и те започнаха да  ги крадат от колите на съвестните граждани.

Проблемът, обаче, не е само в цената.

От 2016 г. стикерите на винетките имат нова визия. Проблемът е, че през последните години стикерите не бяха променяни и това позволи да бъдат фалшифицирани.

Докато престъпниците се научат да правят фалшиви копия на новите винетки, те ще ги крадат от честните българи.

vinetki
Скъпите винетки разбудиха престъпниците

Не е ясно как ще продължи тази драма, защото вместо в Агенция „Пътна инфраструктура“ да влязат повече пари от цените на скъпите винетки, застрахователите ще трябва да плащат на собствениците на пострадалите коли.

Към момента опитите на Мая Манолова, в качеството си на омбудстман на България, да въведе еднодневни винетки, удрят на камък.

Същото е положението и с издаването на винетки за половин година.

Но ако вандализмът продължи да се разраства и все повече винетки бъдат откраднати, следващите протести на гражданите за понижаване цените на винетките или отпечатването на дневни и шестмесечни ще продължат.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.