Христо Стоичков днес е най-щастливият човек

0
515

Когато някой по света каже Христо Стоичков, останалите чужденци казват България.  Камата е най-голямата жива реклама на нашата страна на няколко континента

В 05:33 часа на 8 февруари през 1966 г. в Пловдив е роден най-големият български футболист, който продължава да бъде популярен по целия свят.

На  20 май 2016 г.  на националния стадион „Васил Левски“  Христо Стоичков ще направи бенефис, с който ще отбележи своя половин век живот на Земята.

Без да издава прекалено големи подробности, вече сме наясно, че „50 години номер 8“ няма просто да бъде обикновен приятелски мач, а ще бъде истинско грандиозно шоу.

Сред елитните футболисти, които ще вземат участие в предстоящото историческо спортно събитие, ще бъде и Марадона.



Онова, което Христо Стоичков разкри пред медиите, е че участниците в двамата отбора на 20 май ще бъдат подбрани по това, с кой крак удрят топката.

Казано по друг начин левичари срещу десничари.

Още от сега можем да си представим какви емоции ще достави този юбилеен мач както на публиката на националния стадион, така и на зрителите пред малкия екран.

******

Hristo Stoichkov
Христо Стоичков днес празнува РД!

Българският футболист Христо Стоичков се превърна в спортно явление не само за България, но и за света.

През 1994 г. Камата става носител на „Златната топка“.

Два пъти е носител на „Златната обувка“ – през 1989 и през 1994 г., когато  Христо Стоичков е обявен за голмайстор на „Мондиала“ от Световното първенство в САЩ 1994 г.

Освен елитен футболист, Христо Стоичков е човек с огромно сърце.

Той е помагал на много хора в нужда през годините.

На 28 февруари 2012 г. Христо Стоичков и Наско Сираков участваха в благотворителен мач в  Спортна зала „Орловец“ – Габрово в подкрепа на техния болен колега футболистът Руси Пенчев.

Камата участва в благотворителна акции в Букурещ миналата година, за събиране на средства за болно момиченце, дъщеря на футболист.

И това е само малка част от многото благотворителни ангажименти на Христо Стоичков.

Екипът на Топактално.ком пожелаваме здраве на големия Христо Стоичков и да направи много по-голям купон след още 50 години! 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.