Внимание! Кафето убива

0
560

Бъдете много внимателни с употребата на ароматната напитка

Вероятно кафето е неизменна част от вашето ежедневие.

Именно с кафето започвате сутрините си, вярвайки, че ароматната напитка ви ободрява.
За кафето е изписано много както за ползите, така и за вредите. Ново изследване на учени обаче е синтезирало няколко сериозни опасности, които почитателите на кафето е добре да знаят. Ето ги и тях:

кафето
Бъдете много внимателни с употребата на ароматната напитка

Предизвиква безплодие
Поради факта, че усилва производството на хормона на стреса (кортизол) и предизвиква сериозен хормонален дисбаланс е добре да се откажете от него поне докато родите.

Убива витамините
Ако пиете по много кафета на ден, то трябва да знаете, че организмът ви постоянно ще изпитва недостиг на витамини и минерали, тъй като ароматната напитка влошава усвояването им.Наднормено тегло
Да, от кафето не се отслабва, а се напълнява, а това води до редица здравословни проблеми.
При продължителна употреба кофеинът влошава работата на щитовидната жлеза, за която добре знаем, че е отговорна за обменните процеси в организма.

Проблеми с имунитета
Част от гореизброените факти за кафето оказват пагубно влияние върху имунитета.

Изтощава енергията ви
След като изпиете кафето си сутрин, отначало усещате прилив на енергия, но с увеличаването на дозите усещате, че силите ви стават все по-малко и дори започвате да се чудите защо вече не ви действа.
Идна от причините е съдържащият се в него теобромин, който способства за заспиването, а другата е, че злоупотребата с кафе вози до проблеми с щитовидната жлеза, както вече казахме, а тя е свързана с хроничната умора.

Освен това имайте предвид, че кафето води до сериозни увреждания на черния дроб, пълно е с пестициди и оказва пагубно влияние върху половото влечение, пише retro.bg.

На вас оставяме да прецените дали да продължите да употребявате тази ароматна напитка или да се откажете от нея.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.