Ако щете вярвайте: Манастирска вода спасява от безплодие, очни и ставни болести!

0
682

Лековита вода дарява здраве

Лековита манастирска вода спасява от тежки болести. Такава е чешмата в манастира „Живоприемний източник” в Гоце Делчев. Светата обител е известна още под името „Света Богородица” и се намира на два километра в югозападна посока от града. Манастирът е построен през 19-ти век и е постоянно действащ. В него се намира аязмо. Известен е с това, че водата в целебния извор лекува очни и женски болести, помага при безплодие.

Църквата „Успение Богородично” в Габрово лекува анемии, неврози и схващане на крайниците. Постройката е шедьовър на българската църковна възрожденска обител. Разположена е в централната част на града, с изглед към един от най-красивите мостове на река Янтра.

лековитата вода на параклиса "Света Анна" прави чудеса
лековитата вода на параклиса „Света Анна“ прави чудеса

Аязмото с параклис „Света Анна” се намира в красива гориста местност на село Тракиец, Хасковска област. То е известно с лековитата си вода и при него непрекъснато се стичат хиляди миряни, за да търсят лек за болките си. Около параклиса има изградени няколко помещения за битови нужди, които образуват комплекс. Първата постройка е издигната в далечната 1851 година. Водата лекува очни болести, цери безплодие. Много са случаите на дошли тук болни хора, получили изцеление.

Вярващите преспиват в параклиса или помещенията наоколо и си тръгват променени, и излекувани. Местни хора разказват как водата е изцерила и незрящи по рождение, а бездетни двойки, които лекарите отписали, че ще се радват на рожба, после забременявали. Не са малко и случаите на хора, които идват с големи диоптри, и после завинаги захвърлят очилата.



Чудесата, случили се в този параклис не са малко, а на храмовия празник-25 юли, на лятната Света Анна се прави курбан и се отслужва водосвет. Бъбречни болести и безплодие лекува пък водата в областта Демир баба теке около Разград.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.