Лесен локумен сладкиш, който ще обикнете веднага (бърза рецепта)

0
1489

Уникално вкусен локумен сладкиш и се врътва супер лесно и приятно

Кой не обича старото, но златно локумче или пък десертите, които стават с него?! Предлагаме ви днес рецептата за един супер локумен сладкиш, който ще обикнете от първа вилица и който може да завъртите с лекота.

Получава се приятен и изобщо не тежък десерт, който е подходящ, както за всеки ден, така и за по-специални случаи. Както се казва – бързо, апетитно и повече от уютно.

локумен сладкиш
Един от най-лесните и вкусни сладкиши с локум, които сме опитвали. Ще ви хареса много

Трябва ни 500 грама кисело мляко, чаша и половина захар, девет лъжици олио, две лъжички сода бикарбонат, четири чаши брашно, една ванилия, една кутия локум.

Първо разбиваме захарта с киселото мляко и то много хубаво. После добавяме към тях содата за хляб, олиото, брашното и ванилията. Правим тесто, което изсипваме след това в една намаслена и леко набрашнена тавичка.



Отгоре нареждаме локума, който сме нарязали на парченца. Слагаме да се пече във фурната, но на умерена температура. Когато сладкишът е вече готов, го поднасяме на семейството или гостите си поръсен с пудра захар.

Няма по-бърз сладкиш от този локумен сладкиш, но той не е само екстресен, но и страшно вкусен. Върви идеално за следобедна закуска с чаша горещо кафе, а важното е, че досега поне няма хлапе, което да не е искало да го изяде целия. Толкова го харесват.

Пожелаваме ви да си го измайсторите и хапнете сладко, и добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.