Направете си джолан по тази рецепта и няма да погледнете друга (страшно крехко става)

0
1435

Убийствено вкусен джолан по много лесна и изпитана рецепта

Предлагаме ви една много простичка, но страшно вкусна рецепта за приготвяне на свински джолан, след която със сигурност няма да погледнете друга.

Месото става толкова крехко, а останалите съставки му придават такъв незабравим вкус, че и най-претенциозните ви гости ще ахкат и охкат над чинията.

джолан
Най-вкусният и крехък джолан, който сме опитвали

Продуктите, които ни трябват, ги даваме на око, защото всичко зависи от вашите предпочитания и от това за колко души го приготвяте. Та така, запишете си всичко необходимо за направата на тази божествена вкусотия.

Взимаме свински джолан, за предпочитане изчистен и без кожата, мариновани гъби от буркан и кашкавал за нарязване или настъргване.



Най-напред сваряваме джолана в една тенджера като внимателно обираме пяната, която излиза отгоре при варенето. Варим повече време, поне час и половина или два, за да може месото да стане колкото се може по-крехко. Колкото повече го варите, толкова по-добре.

След това го изваждаме, отцеждаме го от бульона и го обезкостяваме. Накъсваме го на мръвчици, които слагаме в една тава и върху тях поставяме нарязаните гъби от буркана. Най-отгоре нарязваме кашкавала на тънки парченца или го настъргваме и печем тази вкусотия на фурна около 200-220 градуса.

Печенето вече отнема съвсем малко време – докато кашкавалът не започне да се разтича и зачервява. След това вадим от печката, режем на импровизирани парчета и сервираме. Няма такъв вкус просто. А с останалия от варенето бульон, може да приготвите удивително вкусна чорба.

Желаем ви приятен апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.