Най-лесният хайвер от тиквички и още нещо (чудна разядка за дълъг мухабет)

0
1857

Това е най-лесната и вкусна разядка, която няма да ви отдели от масата с часове

Ако искате да прекарате една незабравима вечер с приятели или просто с любимия човек в сладки приказки, направете си тази невероятна и лесна разядка, която ще ви залепи за масата с часове.

Това е рецептата за така нареченият хайвер от тиквички, домати, чесън и още нещо, който не знаем колко точно пиене изпива. Уникално вкусно става и адски апетитно.

разядка
Страхотия направо, невероятно вкусна разядка

Трябват ни кило и половина тиквички, около 300 грама моркови, близо 400 грама домати, една глава лук, 30 грама олио, десетина грама копър, десетина грама пресен магданоз и три-четири скилидки чесън – в зависимост колко пикантно искате да бъде.

Първо добре почистваме и нарязваме нашите тиквички на кубчета. Морковите измиваме, обелваме и нарязваме на ситно, както и доматите, които също режем на ситни парченца.



Лука го запържваме, след като сме го нарязали също на ситно, а когато леко започне да се зачервява, добавяме към него и морковите. Запържваме ги заедно за около седем минути, за да поомекнат. Добавяме и тиквичките, и задушаваме всичко, но не забравяме да разбъркваме честичко, за да не загори на тигана вкусната смес.

Десетина минути по-късно слагаме и нарязаните домати, заедно с подправките като си подправяме по наш вкус. Готвим всичко това за около още десетина минути, а накрая чак добавяме вътре и чесъна, нарязан на много ситно.

Готовата вече смес я пасираме хубаво, за да стане гладка и еднородна и прибавяме към нея наситнените магданоз и копър. Преди да сервираме и да консумираме този чудно вкусен хайвер от тиквички, е добре да го оставим леко да се охлади в хладилника, защото така става още по-апетитен.

Няма да ви казваме каква чудна разядка става от това нещо и колко пиене изпива, заедно с още някое мезенце с мръвчица, а може и само с хайвера. Ще ви хареса страшно, това ви гарантираме.

А сега желаем на всички ви прекрасен апетит и с охота да си изядете този чуден хайвер!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.