Тайните на богомилите вече са разгадани (ВИДЕО)

1
571

Никой до сега не е дръзвал да разбива удобни на различните идеологии митове и да разкрие тайните на богомилите по този уникален начин

Богомилите са уникални. Не случайно тяхното учение завладяло скоростно Западна Европа, а техните тайни вълнуват хората и днес.

За тайните на богомилите ни разказва известният не само у нас, но и в САЩ проф. Дамян Попхристов, докато гостува в две поредни предавания  на Ива Сапунджиева в нейното авторско предаване „Знаците”, което се излъчва по Военния канал.

България била велика държава по времето на цар Борис – Михаил Покръстител и на неговия син цар Симеон, когато нашите предци живели в уникална епоха, наречена Златният век.

Тогава най-малкият син на цар Симеон Велики – Вениамин, по-късно останал в историята като Боян Мага, създава учение, което се доближава до истинското апостолско християнство.



Духовното просветление не просто е изразено чрез Светата Троица, Светия дух, Иисус Христос и волята на Всевишния, а и чрез закона за кармата и прераждането, докато смъртта е един нормален преход.

Много хора се вълнуват какво всъщност представлява чудото на Възкресението. Според учението на богомилите нищо особено.

bogomili
Никой до сега не е разкривал тайните на богомилите по този начин

Както обясни проф. Дамян Попхристов и най-праведния човек, и най-големият бандит отива в другите сфери, а дали ще се прероди, зависи дали има причина  да  изкупи натрупаните в живота грехове.

Богомилите са напреднали духове, които продължават да се прераждат доброволно и постоянно, но те изчакват най-удобния момент, за да извадят на светло своите знания.

Преди векове в Странджа много богомили предпочели доброволно да напуснат човешкия живот, за да съхранят кода и да го донесат в бъдещето.

Учителят Петър Дънов винаги е казвал, че богомилите са дали много на света, защото са утвърдили принципа на свободата. Но твърди също така, че турското робство е наказание на българите, заради тяхното отношение към богомилите.

Тук се оформя една изключително любопитна духовна връзка – орфическо учение – богомили – Петър Дънов.

богомилите
Книгата на проф. Дамян Попхристов

Затова учителят Петър Дънов казвал, че ако българският народ успее да приложи учението на богомилите, той ще процъфти, но ако не го направи – ще загине.

Кодът на богомилите е да бъде сменена парадигмата на този свят. Т.е. духовността да излезе на преден план и да заеме своето място, а материалното да бъде изтласкано на заден план.

Отношенията между хората трябва да се базират на други ценности, за да може духовното да излезе на преден план, обясни проф. Дамян Христов.

Учението на богомилите е изключително модерно по отношение на брака и семейството, човешките отношения, на храната и други.

Чуйте сами разказа на проф. Дамян Попхристов лично, защото той разказва удивително увлекателно и интересно.

А ако проявите по-задълбочен интерес, потърсете написаната от него книга „За богомилите от уста на ухо“.

*************

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Защо г-н Попхристов не споменава и за другият син на Цар Симеон Велики а именно Св.Иван Рилски ?! Не вярвам,че не знае тази информация! Той споменава за двама сина на Царя а те са 4 – Петър,Вениамин.Иван и Михаил. Михаил е убит преди вдигането на въстание в югозападна България по време на царуването на брат им Петър.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.