Внимание, шофьори: КАТ започна сериозни проверки и налага глоби

1
265

За да не получите акт от КАТ, защото сте извършили закононарушение поради липса на добра осведоменост, не тръгвайте на път неподготвени

КАТ започна изключително сериозни проверки за наличие на винетки.

Дори и да сте залепили закупената винетка за стъклото на вашето превозно средство, КАТ пак ще ви глоби, ако не представите  долния отрязък на винетката и касовия бон за нейната покупка, на който е изписан регистрационният номер на превозното средство.

Това се прави с цел една винетка да не бъде използвана от няколко превозни средства и като мярка за борба с кражбите на винетки, обясни служител на КАТ – Варна за Би Ти Ви.

Ако стъклото на превозно средство е било разбито от крадци на винетки, водачът трябва да подаде жалба в КАТ. Ще получи документ, срещу който ще му бъде издаден безплатен дубликат на открадната винетка, но отново трябва да представи отрязъка и касовия бон.



Ако КАТ констатира, че шофирате без винетка или сте със старата изтекла, глобата е 300 лева.

КАТ ще ви глоби 20 лева, ако пътувате  в рамките на населено място, където не е необходима винетка, но вие не сте  свалили старата от стъклото на превозното средство.

kat
КАТ започна сериозни проверки за наличие на актуални винетки и налага големи глоби

Цените на винетките са както следва:

Седмични винетки – 15 лв.

Месечни винетки – 30 лв.

Годишни винетки – 97 лв.

За момента еднодневни и шестмесечни винетки не се издават, защото правителството отказва да ги въведе в действие, въпреки настояването на омбудсмана Мая Манолова.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Не си губете времето! Счупиха ми стъклото и откраднаха парчето с винетката. За да ти възстановят винетката трябвало да ти откраднат стъклото защото буквално така пише в алинеята. Така трябва да е написано и в документа от полицията. Каквото и да е основанието е глупаво защото ти си искаш от АПИ (тези не заслужават да ги пиша дори и с малки букви дребнавите буквоядци) винетка, а не стъкло. Те са страшно доволни от този текст за да имат основание да не ти преиздадат винетката.
    Затова започвам да събирам монети по 1,2,и 5 ст. и ще си купя винетка от офис на тези вишеупоменати. Защото ние сме овцете а те са великите. И понеже вероятно крадците са по отзивчиви се надявам ако правят пак такива зулуми да са така любезни да вземат целият джам поне докато не са въвели още някакво изискване в закона за пътищата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.