Прогноза за времето до края на февруари и през март

0
257

Синоптикът Красимир Стоев от НИМХ при БАН направи прогноза за времето до края на месец февруари и през март

Топлото време у нас ще се задържи до сряда. В сряда вечерта се очаква захлаждане, което ще обхване цялата страна.

Ако днес и утре живакът ще се покачи до 23 градуса и вятърът, който духа на много места в страната е топъл, то в четвъртък живакът ще падне с 10 до 15 градуса, но най-ниските температури няма да паднат под + 3 градуса по Целзий.

През почивните дни отново ще се радваме на топло време. Вероятността температурите да достигнат тези от изминалата неделя е голяма.

Времето през март също ще бъде променливо.Най-ниските температури, които синоптиците предвиждат, ще бъдат в границите от минус 2 до + 2 градуса.

Най-високите отново ще качат живака до + 23 градуса.

От 1 до 10 март времето ще бъде влажно и по-хладно. Очакват се валежи предимно от дъжд, но около 8 март ще има и мокър сняг. Вероятността снегът да натрупа и да се задържи повече от 1 ден е минимална.

vremeto
Времето и през март ще бъде разнообразно

През втората десетдневка живакът ще се задържи под нулата през по-голямата част от времето. Ще има валежи от мокър и кратковременен сняг. През повечето дни ще вали дъжд.

Чак около 9 и 10-я ден от втората част на март започва очаквано затопляне.

Това затопляне ще се задържи и през последните 10 дни от месец март, защото над страната ще преминават топли атмосферни фронтове.

Съветите на синоптиците са да не прибирате топлите шуби и ботуши, но също така под ръка да ви бъдат пролетните дрехи, защото ще ви се наложи да ги използвате.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.