Прогноза за времето до края на февруари и през март

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Синоптикът Красимир Стоев от НИМХ при БАН направи прогноза за времето до края на месец февруари и през март

Топлото време у нас ще се задържи до сряда. В сряда вечерта се очаква захлаждане, което ще обхване цялата страна.

Ако днес и утре живакът ще се покачи до 23 градуса и вятърът, който духа на много места в страната е топъл, то в четвъртък живакът ще падне с 10 до 15 градуса, но най-ниските температури няма да паднат под + 3 градуса по Целзий.

През почивните дни отново ще се радваме на топло време. Вероятността температурите да достигнат тези от изминалата неделя е голяма.

Времето през март също ще бъде променливо.Най-ниските температури, които синоптиците предвиждат, ще бъдат в границите от минус 2 до + 2 градуса.

Най-високите отново ще качат живака до + 23 градуса.

От 1 до 10 март времето ще бъде влажно и по-хладно. Очакват се валежи предимно от дъжд, но около 8 март ще има и мокър сняг. Вероятността снегът да натрупа и да се задържи повече от 1 ден е минимална.

vremeto

Времето и през март ще бъде разнообразно

През втората десетдневка живакът ще се задържи под нулата през по-голямата част от времето. Ще има валежи от мокър и кратковременен сняг. През повечето дни ще вали дъжд.

Чак около 9 и 10-я ден от втората част на март започва очаквано затопляне.

Това затопляне ще се задържи и през последните 10 дни от месец март, защото над страната ще преминават топли атмосферни фронтове.

Съветите на синоптиците са да не прибирате топлите шуби и ботуши, но също така под ръка да ви бъдат пролетните дрехи, защото ще ви се наложи да ги използвате.

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар