Така се прави пухкава и вкусна масленица (чудна рецепта)

1
1719

Тази масленица става повече от изкушаваща, страшно апетитна е

Предлагаме ви една рецепта за лесна и удивително вкусна масленица, която се топи в устата.

Направата й не е сложна дори и за млада домакиня, затова не се тревожете, пише сайтът vsekimojedagotvi.com.

Запишете си всички необходими съставки и стъпките, по които да действате.

масленица
Пухкава и чудно вкусна масленица

За да я приготвим, се нуждаем от 200 грама прясно мляко, но може и вода, половин кубче прясна мая, 200 грама краве сирене, две яйца, една лъжица с ябълков оцет, пет лъжици олио, 500 грама брашно, стотина грама разтопено масло, половин лъжичка захар, една лъжичка сол и сусам.



Първо в една по-голяма купа смесваме добре маята, водата или млякото, захарта и около три лъжици от брашното. Бъркаме чевръсто и после оставяме за малко настрани, но на топличко. После добавяме яйцата, оцета, олиото и солта като отново хубаво разбъркваме.

Полека добавяме и останалата част от брашното като постепенно започваме да бъркаме – първо с помощта на лъжица, а после вече с ръце, за да омесим тестото. Когато е вече готово, го поръсваме леко с брашно и го оставяме да втаса.

Когато видим, че вече е удвоило обема си, разделяме тестото на пет равни части. От всяка една част правим топче, което топим в разтопеното вече краве масло.

След това взимаме топчетата и едно по едно ги разтегляме на тънка кора. Корите намазваме с масълце и поръсваме със сиренето, което вече сме натрошили. После всяка от корите се оформя като хубаво руло, завиват се като баница и се нареждат в предварително намазнена тавичка.

Отгоре готовата ни вече масленица се намазва с жълтък и я поръсваме със сусам – количеството е на око, в зависимост от вкуса ни. Отново я оставяме да втаса за около тридесет минути и чак после я пъхаме във фурната, за да се изпече – температурата не бива да е повече от 180 градуса.

Тази масленица направо ще ви вземе акъла, толкова вкусна става. А децата и всички от семейството я обожават. Да ви бъде много сладко и приятен апетит на всички, които ще я изпробвате!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.