Така се прави най-крехкото свинско с доматен сос (рецепта – апетитка)

0
1885

Направено така, свинското става наистина чудно крехко, не може да го оставиш

Свинско с доматен сос, но по най-хубавата рецепта. Това ви предлагаме днес, като гарантираме, че е най-хубавата, защото прави месото супер крехко. Не може да го оставиш като седнеш на масата.

Нужни са ни един килограм свински пържоли, две лъжици доматено пюре, около 150 грама домати, пет стръга с риган, две лъжички подправка за скара по избор, две лъжици олио и три скилидки чесън, заедно със сол на вкус.

свинско с доматен сос
Свинското става чудно крехко и направо си се разпада самичко, не ни трябва нож

Прави се повече от лесно. Най-напред пасираме доматите и нарязваме колкото се може по-ситно чесъна. Ригана също го кълцаме на ситно, след което го смесваме с пасираните домати, чесъна и доматеното пюре. Слагаме вътре и олиото, а накрая подправяме според предпочитанията си.

Свинското месо го заливаме обилно с получения вкусен сос и го покриваме. А после го поставяме да престои в хладилника за около три или четири часа – така попива от соса и се маринова повече от прекрасно.



Когато времето мине, загрейте грила на не повече от 180 градуса и поставете на него месото като го обръщате и от двете страни. Когато е готово, сами ще разберете по неустоимия аромат, който ще се разнесе навсякъде.

Направени по тази рецепта, свинските мръвки стават много вкусни и най-вече адски крехки. Лесно се ядат само с вилица, а нож не е нужен, защото се разпадат още при докосване.

Пожелаваме ви да си ги изядете с наслада и ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятели и на свой ред ни предложете своята любима рецепта.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.