Поклон пред Трифон Иванов! (ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО)

0
551

Траурната церемония за Трифон Иванов започна във Велико Търново с българския химн

Днес във Велико Търново дойдоха повече от 5 000 души да се простят с големия Трифон Иванов.

Сред опечалените бяха Христо Стоичков, Красимир Балъков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Борислав Михайлов, Даниел Боримиров, както и съотборници на Туньо от “Етър“, писаха в Дарик.

Да се простят с Трифон Иванов пристигнаха и славните треньори Димитър Пенев, Георги Василев, Христо Бонев.

Траурната церемония започна с химните на България и на Велико Търново.



Кметът на старата столица г-н Даниел Панов едва сдържаше сълзите си, докато държеше прочувственото и емоционално слово: “Разбрах с ужас, че Трифон си е отишъл от нас, душата ми отказва да приеме този факт. Отказвам да говоря за него в минало време, защото в нашите сърца той ще живее винаги”, каза кметът Панов пред събралите се близки на Трифон Иванов, колеги и приятели.

Даниел Панов е сред близките приятели на Трифон Иванов, затова вълнението му беше толкова силно. Нарече футболиста достоен и почетен българин, горд болярин.

“От днес Трифон Иванов ще играе своя фантастичен футбол в Небесния отбор на световните легенди.

trifon-vt
Трифон Иванов бе почетен с българския и с търновския химн

Моето семейство загуби най- верния си приятел, Велико Търново остана без един от своите съвременни символи, България загуби свой достоен син, а светът- една от футболните легенди”, не скри своята скръб  Даниел Панов.

Кметът обяви, че във Велико Търново ще бъде учредена награда на името на Трифон Иванов, която ще бъде връчвана ежегодно на млада футболна надежда.

Ще бъде организиран и международен турнир за деца и юноши, защото това беше една от  мечтите на легендарния национал Иванов.

Бончо Генчев държа слово от името на звездния тим от САЩ 94.

Той каза през сълзи: “Туци, ти си човекът, който ни даде вяра да излезем, да се борим срещу всички, които не се опълчат”.

ПОКЛОН!

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.