Мистериозно и изключително красиво явление са появи над Австралия (СНИМКИ)

0
414

В небето над Джипсиленд, Австралия, се появи тайнствено атмосферно явление, което впечатли местните жители и гостите на града

Мистериозно и изключително красив облак са появи над Австралия. В небето над Джипсиленд, Австралия, се появи тайнственото атмосферно явление, което впечатли местните жители и гостите на града. Това мистично чудо приличаше на пухкав облак, който бе с разноцветна дъга в себе си.

yavlenie
Уникално красиво явление обагри небето над Австралия

Подобно небесно явление се случва не за пръв път в небесата над Австралия. За пръв път подобно атмосферно образувание се появява в аналите на очевидци още през далечната 1940 г., разкрива онлайн сайтът Hicomm.bg.

Колкото и красиво и мистериозно да е това природно явление, то си има своето реално и научно обяснение. Учените казват, че облакът се състои от водни пари, които при издигане над определена височина срещат студени въздушни маси. Тяхната среща кара малките капчици да кристализират.

Кристалчетата от своя страна имат свойството да пречупват светлината и така, в сърцевината на облака, образуват разноцветна дъга. Тези мънички парченца лед падат към външната страна на облака и така образуват все едно процеп в неговото тяло.



iavlenie
Тайнствен разцепен облак с дъга в сърцевината му

Това е причината, за да изглежда този мистериозен облак все едно е счупен или разцепен.

iavlenie
Мистерията с това чудно явление е разгадана

Запознати с атмосферните странности на небето над Австралия споделят, че като цяло, това тайнствено явление се образува само. Но в този, конкретен случай, този облак с дъгата се е появил след като покрай него е преминал самолет. Тогава температурата на въздушните маси около двигателите на летателния апарат спадат често до нива от минус 40 градуса по Целзий, което опосредства появата на това мистериозно и изключително красиво явление.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.